RP-Utveckling

Information till dig som spelar på Strandsatt finns här inne.
Användarvisningsbild
Ztefan
Site Admin
Inlägg:322
Blev medlem:21 jul 2019, 13:47
Ort:Uppsala
Gender:
Kontakt:
[G]S | Ztefan’s avatar
Loading…

RP-Utveckling

I den här kanalen kommer vi bland annat dela med oss utav tankar och idéer kring hur du kan utveckla ditt rollspel, detta för att vi tillsammans ska få en så bra och rolig RP-upplevelse som möjligt!

Om du har någon tanke eller ett tips kring detta ämne som du vill dela med dig av till vårt community, så får du gärna PM'a staff så kan den dyka upp här!

Detta är inget obligatoriskt, men om ni sulle vilja så kommer nedan förslag på hur man kan tänka kring planeringen av sin karaktär, mm. Vi tror att det finns många som skulle kunna ta del av dessa tankar och idéer inför 2.0!Fortsättning
Utveckla ditt rollspel

Den första regeln i rollspel är att det ska vara kul. Trots allt är det en sysselsättning du har på fritiden och av det skälet bör det vara roligt. I andra hand handlar det om att gestalta en karaktär – en person som finns i din egen och dina vänners fantasi, med tankar och känslor.

Det finns många olika sätt att utveckla sitt rollspel och sina scenarion på. Vissa personer behöver inte förbereda något, andra gillar att noggrant planera. Men det är en sak som är säker, det är att det är väldigt roligt att gå på djupet med sitt rollspel. Om du inte gjort det innan - testa! En djup karaktär med tydliga och unika karaktärsdrag är inte bara mycket roligare, men ökar chansen att dras in i fler scenarion, även att skapa scenarion själv utifrån sin egen karaktär. Nedan följer förslag på hur man själv kan tänka och planera sin karaktär.

Bakgrund, drivkrafter och värderingar

Magistercringe skrev en bra tanke kring hur din karaktärs bakgrund har ett stort inflytande på rollspelet. Alla människor har en historia. Vilken historia har din karaktär? Vad har din karaktär upplevt, hur var hens uppväxt, vad har din karaktär för utbildning? Rollspela utifrån karaktärens bakgrund, låt till exempel inte dina egna personliga kunskaper smitta över på din karaktär om du ska spela en person med låg utbildning.

Vad står din karaktär för? Har din karaktär upplevt något som skapat vissa värderingar eller etiska ställningstaganden? En karaktär med en tuff bakgrund kan t.ex hamna i kriminalitet och på så sätt få helt andra värderingar än en karaktär med god utbildning och hög position på sitt jobb. Har din karaktär några bra eller dåliga egenskaper? Vad värdesätter din karaktär och vilka dygder handlar din karaktär utifrån? Mod? Rättvisa? Måttfullhet?

Vad driver din karaktär? Vi har alla olika drivkrafter, det kan röra sig om jobb, popularitet, pengar, relationer, materiella ting m.m. Att hitta på vad det är som driver din karaktär framåt är en bra riktlinje.

Gör din karaktär unik

Skapa unika karaktärsdrag. Läspar eller pratar din karaktär på något speciellt vis? Har hen någon fobi eller tvångstanke? Haltar din karaktär p.g.a en gammal krigsskada? Här finns det hur mycket som helst att hitta på. Använd dig utav karaktärens bakgrund och personlighet. Hur kan du spegla utåt till andra spelare vem din karaktär är?

Du har chansen att göra din karaktär tydlig och unik från mängden, det är då din karaktär blir ihågkommen. Om man försöker skapa och spela sin karaktär utifrån detta så tror vi att RP-upplevelsen blir mycket bättre på både den individuella och kollektiva nivån.


I rollspel med sjukvården är det som med alla situationer viktigt att båda parterna för scenariot framåt! Läs nedan en uppmaning från @Räddningstjänst
I rollspel med sjukvården är kommandot /me otroligt användbart i alla lägen. T.ex /me Är ledsen, blöder från armen, ser sammanbiten ut, etc. Här får du inte bara chansen att utveckla scenariot ytterligare, men även att du kan bestämma hur din karaktär är skadad efter en olycka, eller vad scenariot nu varit tidigare.

Sjukvårdarna vill även ha svar ifrån dig som patient. Om dom t.ex ‘“kollar värden” eller “kollar puls” så svarar du i ./me, det kan du också göra om din karaktär är medvetslös. Är du som spelare tyst så kommer sjukvårdaren själv skapa scenariot av det denne kommer fram till.
Jobba tillsammans så blir det extra kul för alla parter inblandade!
// Over and out

Support sker här, ansökning här, övrigt snack här
Grundare och ägare till Strandsatt Roleplay