RP-Utveckling
 
Notifications
Clear all

[Löst] RP-Utveckling  

Zipcode
(@zipcode)
Medlem Moderator

:performing_arts: RP-Utveckling:performing_arts:

Här kommer vi bland annat dela med oss utav tankar och idéer kring hur du kan utveckla ditt rollspel, detta för att vi tillsammans ska få en så bra och rolig RP-upplevelse som möjligt!

 

Utveckla ditt rollspel
Den första regeln i rollspel är att det ska vara kul. Trots allt är det en sysselsättning du har på fritiden och av det skälet bör det vara roligt.
I andra hand handlar det om att gestalta en karaktär – en person som finns i din egen och dina vänners fantasi, med tankar och känslor.
Det finns många olika sätt att utveckla sitt rollspel och sina scenarion på. Vissa personer behöver inte förbereda något, andra gillar att noggrant planera. Men det är en sak som är säker, det är att det är väldigt roligt att gå på djupet med sitt rollspel. Om du inte gjort det innan - testa!
En djup karaktär med tydliga och unika karaktärsdrag är inte bara mycket roligare, men ökar chansen att dras in i fler scenarion, även att skapa scenarion själv utifrån sin egen karaktär.
Nedan följer förslag på hur man själv kan tänka och planera sin karaktär.

 

Bakgrund, drivkrafter och värderingar
Magistercringe skrev en bra tanke kring hur din karaktärs bakgrund har ett stort inflytande på rollspelet. Alla människor har en historia. Vilken historia har din karaktär? Vad har din karaktär upplevt, hur var hens uppväxt, vad har din karaktär för utbildning?
Rollspela utifrån karaktärens bakgrund, låt till exempel inte dina egna personliga kunskaper smitta över på din karaktär om du ska spela en person med låg utbildning.

Vad står din karaktär för? Har din karaktär upplevt något som skapat vissa värderingar eller etiska ställningstaganden? En karaktär med en tuff bakgrund kan t.ex hamna i kriminalitet och på så sätt få helt andra värderingar än en karaktär med god utbildning och hög position på sitt jobb. Har din karaktär några bra eller dåliga egenskaper? Vad värdesätter din karaktär och vilka dygder handlar din karaktär utifrån? Mod? Rättvisa? Måttfullhet?

Vad driver din karaktär? Vi har alla olika drivkrafter, det kan röra sig om jobb, popularitet, pengar, relationer, materiella ting m.m. Att hitta på vad det är som driver din karaktär framåt är en bra riktlinje.

 

Gör din karaktär unik

Skapa unika karaktärsdrag. Läspar eller pratar din karaktär på något speciellt vis? Har hen någon fobi eller tvångstanke? Haltar din karaktär p.g.a en gammal krigsskada? Här finns det hur mycket som helst att hitta på. Använd dig utav karaktärens bakgrund och personlighet. Hur kan du spegla utåt till andra spelare vem din karaktär är?

Du har chansen att göra din karaktär tydlig och unik från mängden, det är då din karaktär blir ihågkommen. Om man försöker skapa och spela sin karaktär utifrån detta så tror vi att RP-upplevelsen blir mycket bättre på både den individuella och kollektiva nivån.

 

I rollspel med sjukvården är det som med alla situationer viktigt att båda parterna för scenariot framåt! :ambulance: :fire_engine:

I rollspel med sjukvården är kommandot /me otroligt användbart i alla lägen. T.ex /me Är ledsen, blöder från armen, ser sammanbiten ut, etc. Här får du inte bara chansen att utveckla scenariot ytterligare, men även att du kan bestämma hur din karaktär är skadad efter en olycka, eller vad scenariot nu varit tidigare.

Sjukvårdarna vill även ha svar ifrån dig som patient. Om dom t.ex ‘“kollar värden” eller “kollar puls” så svarar du i ./me, det kan du också göra om din karaktär är medvetslös. Är du som spelare tyst så kommer sjukvårdaren själv skapa scenariot av det denne kommer fram till. Jobba tillsammans så blir det extra kul för alla parter inblandade!

 

RP-mässigt finns det alltid blåljuspersonal i tjänst. :man_police_officer: :woman_health_worker:

I vår stad jobbar inte runt tio sjukvårdare och tio poliser. Staden är fylld med blåljuspersonal oavsett vad som syns på “scoreboarden” eller hur många spelare som är i tjänst.

Exempel på fraser vi inte bör använda:

“Det är bara jag i tjänst”

“Det finns ingen i tjänst”

“Polisen sa att det bara är två i tjänst” Eller liknande.

Är det ont om spelare inne på yrket vissa tidpunkter så får vi, via RP och sunt förnuft, hitta ett sätt att kringgå det. Är det till exempel ont om spelare i sjukvårdsyrket en stund, och dem som jobbar har fullt upp med scenarion och inte överhuvudtaget kan hjälpa oss, då kan vi använda oss av receptionen på ett snyggt sätt. Finns det alltså ingen RPare tillgänglig så får vi helt enkelt RPa på att personal kom och hämta patienten (via receptionen).

Finns sjukvårds-RPare tillgängliga att hjälpa får receptionen ej användas.

Är vi själva som spelare i tjänst så skall vi inte RPa på det. Vi säger inte “jag är själv i tjänst”. Vilken stad har till exempel bara en polis i tjänst?

Vi ska inte heller när vi begår kriminella handlingar, använda oss utav sådan information, t.ex har vi hört en polis säga att det är “två i tjänst”, och sedan nyttjar det till vår egen vinning så blir det väldigt fel, då staden egentligen är fylld med poliser.

Vi RPar på att blåljuspersonal alltid finns

 

 

Är du nybörjare till FiveM och Rollspel så har vi en guide för er med mycket användbar information samt tips!
OBS, guiden är inte färdigställd och kommer uppdateras med tidens gång.

https://drive.google.com/file/d/1d1fQhP9xruRwugvVjtUOdRKCoTkea8Uv/view

This topic was modified 1 månad sedan 2 times by Zipcode
Citera
Topic starter Postad : 19/12/2020 4:27 e m
Topic Tags
Share: